keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Liikuntahaaste 6.5.: jooga

Eilen: Kävin tutustumiskäynnillä kuntokeskuksessa ja kokeilin vatsa-selkäjumppaa (45 min). Oli rauhallista, avaavaa, venyttelevää, mutta tuli myös hiki ja lihakset kipeiksi.

Tänään: Liityin jäseneksi kuntokeskukseen ja pyöräilin puoli kahdeksaksi joogaamaan 45 min. Oli rauhallista, avaavaa, venyttelevää, mutta tuli myös hiki. Lyhyeltä tuntui, kun on tottunut 75-90 minuutin joogaan. Hitsi, kun olen jumissa tuolta yläselästä, ja olkavarren lihakset ovat niin maitohapoilla, etten meinaa saada takkia päälle. Mutta jospa jaksaisin käydä näitä availemassa ja venyttämässä pari kertaa viikossa, niin ehkä ne sitten hölläisivät.

maanantai 4. toukokuuta 2015

Liikuntahaaste jatkuu: nia-tanssi

Pihatöitä onkin tullut tehtyä urakalla, ja jonkin kerran olen käynyt sauvakävelyllä tai lenkillä. Vappuloma meni vähän häneksi. Kyllähän sitä tuli pyöräiltyä aattona Limingantulliin, tanssittua siellä jonkin verran Ison ilon karoinkassa, pyöräiltyä kaupungille ja joskus yöllä kotiin. Ehkä siitä se tunti kertyi. Vappupäivänä pyöräiltiin kaupungille, käveltiin siellä ja tavattiin tuttuja, mutta se oli enemmän sellaista venkoilua. Lauantaina pesin kuistilla pöydän ja tuolit ja ikkunalaudat ja kuistin puitteet, taisin kompostiakin hoitaa. Sitten tuli harvinaisa vieraita, joille laitettiin ruokaa. Iltapäivällä tuli sellainen orastava pääkipu: mietin, olenko tulossa sairaaksi, ja päätin levähdellä illan. No, en tullut sairaaksi, joten ehkä se pääkipu tuli siitä, että oli niskat vähän jumissa ja sitten aamusella siihen otti kylmä. Olisi voinu tkäydä kävelyllä. Sunnuntaina taas aamupäivä meni leipomiseen, ja sitten ruvettiin odottamaan taas vieraita, joiden tulo viivästyi ja viivästyi ja viivästyi. Olisin moneen kertaan ehtinyt lenkille, mutta sitten menikin niin myöhään, kun tulivat, olivat ja lähtivät, että menin mieluummin suoraan saunaan.

Mutta tänään sitten ilmoittauduin Oulu-opiston nia-tanssiin, jota pidetään toukokuun ajan kerran viikossa. Sehän oli ihan kivaa, kesti tunnin, ja pyöräilyt Pohjankartanoon päälle. Hikikin tuli sopivasti, mutta enemmän tanssi oli sellaista venyttävää.

Aurinko paistaa. Kevät on sitten kivaa aikaa.