lauantai 29. joulukuuta 2012

Hiihtokausi avattu

Ruka. Kuusamo.
Tultiin torstaina viiden jälkeen, pyry tuotiin mukana, syötiin Prismasta ostettua valmisruokaa ja saunottiin, käytiin kävelyllä Ruka-kylässä ja jossain pubissa yhdellä - oli pakko keksiä tekosyy päivän liikuntasessiolle.
Eilen hiihdin kymmenisen kilometriä eli Rukan ympäri Eeva-Kaarinan kanssa. Jussi lähti etukäteen menemään ja teki kahdenkymmenen kilometrin lenkin, mutta minä olin solidaarinen ja sosiaalinen ja odotin jalkavammaista ystävääni - vaikka ei E-K varmaan sen huonokuntoisempi sitten oikeasti ollut kuin minäkään mutta yritti esittää. Hyvin jaksettiin, mutta näin hiihtokauden aloitukseksi tuo kymppi oli aivan tarpeeksi, kun lähtö kutenkin meni iltapäivän puolelle.
Tänään lähdettiin liikkeelle ajoissa Jussin kanssa, ja koska Jussi oli jäänyt velkaa Korpikahvilaan, oli pakko tehdä se sama lenkki kuin Jussi eilen. Aluksi piti tietysti käydä Ruka-kylässä hakemassa käteistä, että pystyi sen velan maksamaan. Pakkasta oli tälle päivälle luvattu 20 astetta, mutta mittari näytti alle 12 aamupäivällä. Joku sanoi alavilla paikoilla iltapäivän puolella olleen -23, ja kyllä matkan varrella kasvoihin kylmä ottikin välillä, mutta hiihtämistä ei sinänsä haitannut. Tai nanot olivat tänään alusta asti tahmeat, joo.
Oli tarpomista, jo aluksikin ja varsinkin lopussa, ja välillä näkyvyys oli huono silmälasien huurtumisen takia, mutta sisulla ja hartiavoimilla ja hyvällä peruskunnolla taaperrettiin lenkki ympäri. Sitten mökillä ruokaa ja saunaan ja pienet iltapäiväunet, ja ei kun menoksi kavereiden mökille iltaa istumaan. punaviini auttoi asiaa niin, ettei väsymys päässyt päälle. Maailma parani varmaan piirun verran taas.
Komeat olivat maisemat Rukan auringonpaisteessa, illemmalla täysi kuutamo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti