sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Melontaa ja hoploppailua

Olen tässä miettinyt, mille sitä alkaisi. Loman ja töiden aloittamisen jälkeen on mennyt vähän kuntoilurytmi sekaisin. Hyötypyöräilyä toki tulee, mutten oikein säännöllistä varsinaista kuntoilua nyt ole saanut aloitettua. Kesäjoogakin on jäänyt, kun olen aina ollut jossain muualla; yhden kerran olisin torstaina ollut vapaa, mutta silloin olin kamalan väsynyt ja unohdin. Jooga kyllä tekisi hyvää. Tanssiklubin kesätunnitkin olen jotenkin vaan unohtanut. Miksei sinne vielä ehtisi, jos ryhmissä on tilaa, mutta muistaakseni ei oikein ollut sopivaa ryhmää minulle. Pitää tsekata. uimaan olen saanut itseni raahattua vain kerran. Syöminen on ainoa säännöllinen urheilumuoto, ja sehän maistuu.

Kävin sentään mutkan Kuusamossa, ja siellä pääsin Eeva-Kaarinan kanssa melomaan Nilo-joelle (kuvassa E-K:n ikkunasta katsottuna). Melottiin ensin vastavirtaan Nilo- eli Leskelänjärvelle, siellä pikku lenkki maisemamelontaa, sitten myötävirtaan Kuusamojärvelle, jossa kierrettiin Kirkkosaari, ja sitten tietysti melottiin taas takaisin. Varmaan siinä pari tuntia meni, ja välillä sai kovassa virrassa meloa ihan tosissaan.

Perjantaina nappasin matkalla Taivalkoskelta mukaani puheliaan nuorenmiehen ja vein sen Oulussa Hoplopiin. Kiipeilin siellä reilun puoli tuntia Jarnon kanssa, ja se oli kyllä liikunnallista ja kivaa, mutta hiukan olivat tunnelit matalat ja paikat ahtaat meikäläiselle. Onneksi Jarno sitten löysi sieltä kavereita, niin sain itse lueskella sohvalla lehteä.

Eilinen kuntoilu sitten tarvottiin taas kotipuolen maisemissa, kun oltiin äitin kanssa mustikassa. Selkään otti vähän se kyykistely, ja kyllä muutenkin tuntui jaloissa illalla kävely, vaikkei nyt suolla tarvottukaan. Saatiin me ämpärillinen ja toinen astia, joka on ehkä 2/3 ämpärin kokoinen. Äitin aiemmin merkkaama marikko oli todella hyvä: terveitä, isoja mustikoita korkeissa varvuissa helposti poimittavina. Ilta niitä sitten perkattiin tuossa lattialla istuen.

Tänään olen vaan pyöräillyt taas: kesäteatterille, keskustaan, takaisin Hupisaarille ja taas kotiin. Nyt menen saunaan.

sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Suotallustelua


Jos tarpoo suolla kolme ja puoli tuntia, niin onko silloin päivän liikunta-annos täynnä? Hilluja löytyi jokunen litra, välillä oli ihan poimia asti, mutta aina aika pienellä alueella. Mustikoitakin tuli syötyä lähinnä, ja muutama sienikin löytyi. 

Vauhti ei ollut valtava, sillä 80-vuotias paikallisopas ei loikkinut ojien yli niin kovin vetreästi, muttei se toisaalta väsynytkään. Suolla kävely on aika tehokasta liikuntaa. Taustalla on sama suo, jonka yli talvella hiihtelin. 

sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Täällä on taas melkein helle

... joten ei jaksa kamalasti hikoilla erikseen. Pitäisi ehkä kaivaa rullaluistimet esiin. No, eestaas pyöräilyä tulee yleensä joka päivä vähintään se puolen tunnin hyötyliikunta. Perjantaina kun en ollut töissä, kävin Kiimingissä päin pyöräilemässä, ja aikaa meni jotain tunti ja parikymmentä minuuttia. Sitten illalla roudattiin puita liiteriin ja lopuksin haalattiin kanootti rantaan ja melottiin joella tunteroinen. Eilen taas eestaas: ensin käytiin kaupungilla, sitten hain Hupiskalta lippuja ja lopulta pyöräiltiin kesäteatteriin.
Taas kävin Hupiskalla lipunmyyntireissun, ja nyt on yhä iltaa jäljellä. Mitähän tekisi?

tiistai 2. heinäkuuta 2013

Hölökänkölökän

Kävimmä lenkuttamassa noin kuusi kilometriä tuolla Maikkulassa päin. Sadepäivän kostea, viileänkesäinen ilta, helppohengittää. Ensin pötkötin sohvalla ttöiden jälkeen parin elokuvan verran, sitten piti lähteä ulos, ja lähtiessä Jussi laittoi saunan lämpiämään. Tämmöistä tänään.

maanantai 1. heinäkuuta 2013

Tämä ihmeellinen kesä

Niitä askelia tuli Pietarissa paljon. Eka viikolla olivat jalat tukossa, mutta kun venyttelin ja vaihtelin  kenkiä, niin toinen viikko meni kevyemmin. Jonkun kerran on kotona yöllä meinannut vasen pohje krampata. Kun tultiin kotiin, liikkumiset jäivät vähemmälle, koska juhannuksen jälkeinen viikko oli hellettä. Kun perjantaina siivosin, niin hiki vaan valui valtoimenaan naamasta. Joten vietin viimeiset lomaviikon päivät lähinnä kuistilla istuskellen ja nauttien lukemisesta. Toki me välillä pyöräiltiin keskustassa tai torilla tai kirjastossa sekä minä yhtenä iltana Hupiskalla lipunmyynnissä. Olisin jo saanut uidakin, mutta kun ei ollut kaveria, en saanut lähdettyä ennen kuin eilen. Kun ei enää ollut niin kuuma - 22 astetta ja pilvistä, aamulla rankkasade -, niin houkuttelin Jussin sauvakävelylle. Värttöön käveltiin jokivartta sinne uudelle asuinalueelle Kulttuuripesulan huudeille ja sitten Peltolan kautta takaisin, että ihan kunnon lenkki. Sen jälkeen sitten tempaisin pyörällä Lämsänjärvelle ja kävin talviturkkiani tiputtamassa. Oli ihmeen lämmin vesi, ei tuntunut mennessäkään kylmältä.

Tänään olin töissä. Sataa. Menen kai illemmalla improilemaan vielä.