sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Suvi tuli, lumi - ei vielä sulanut

Jaksoinpa eilenkin lähteä Jussin kanssa hiihtämään, vaikka tein päivällä ihan kunnolliset lumityöt yksin. Lunta oli noin kymmenen senttiä, mutta oli se aika raskasta. Lumentyöntimen kanssa sai kävellä pihan yli useampaan kertaan. Kola on liian raskas minulle: jaksan sitä tuolla lumimäärällä kyllä työntää, mutta ulottuvuudet ja voimat eivät riitä nostamaan kolaa ja lunta kinoksen päälle, pienenkään (kun ei lunta niin paljon vielä meidän pihalla ole). Niin, myös imuroin alakerran, joten liikuntaa mielestänijo sain eiliselle, mutta ulkoilu on aina ulkoilua, ja hiihto maistui torstaina niin makealle, että halusin sitä makeutta lisää.

Naiset laskevat parhaillaan slopestylea Sotsissa (enkä osaa laittaa hattu- eli suhuässää tällä ohjelmalla; kuuluisi hatun olla tuossa sanan keskellä olevassa ässässä). Näyttävä laji ja suomalaisilla mahdollisuus pärjätä - tai siis vain Enni Rukajärvi edustaa tänään.

Illalla lämpötila oli reilun asteen verran plussan puolella. Kun lähdettiin Iinatin ladulle tuosta Kainuuntien parkkipaikalta, aluksi luisti mainiosti. Ylämäissä haarakäynnissä huomasin, että lumi vähän paataa nanoissa. Sitten alkoi sataa räntää tuolla Hiirosen aukealla, ja siinä vaiheessa alkoi jo olla pieni hikikin, joten silmälasit vetivät huuruun. Olin sokea varsinkin varjopaikoissa, eikä latu ollut koko ajan ihan ehyt, niin oli hankala hiihtää sokeana. Koko ajan piti laseja putsata. Välillä kokeilin myös ilman laseja, mutten kyllä niinkään nähnyt. Kuuden kilsan jälkeen sade loppui, niin sitten laitoin lasit ja taas näinkin.

Enni laski: kolmoseksi eka kierroksen jälkeen.

Loppumatkasta luisto huononi, joten en halunnut Ellinmaan lenkkiä tehdä: nousuissa olisi paatanut ikävästi, ja jos laskuissa ei latu ollut kunnollinen eikä näkö, niin olisi voinut olla vaarallinen tulla vauhdilla. Jussi oli samaa mieltä, siis ettei Ellinmaalle, koska sillä lipsui. Sanoi, että ylämäissä oli työläs pysyä mun perässä, vaikka nuo Iinatin mäet eivät todellakaan ole mitään mäkiä (mikä on myötäleen vastakohta? vastale?), ja itsestä tuntui että ihan alun jälkeen oli tosi tahmeaa meno yleensä.

Sauna maistui tuon jälkeen. Lihakset olivat kipeät, en tiedä, tulivatko torstain hiihdosta vai perjantain body balancesta, joka oli suht tehokas. Aamulla juili jalkoja (se johtuu myös lääkityksestä), joten olen nyt venytellyt, ja alkaa tuntua paremmalta jo.

Pikku pakkasella on nanoilla paras luisto ja pito. Tänään on taas suvikeli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti