sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Pakkaspäivä


Kävimme tänään reippaalla sauvakävelyllä jokivartta Värttöön, Kulttuuripesulan kohdalla käännyttiin poispäin joesta, ja Peltolan kautta käveltiin kotiin. Tunteroisen reissu pikkupakkasessa. Lähtiessä mietin, ovatko nahkakintaat ja toppatakki liikaa, kun aurinko lämmitti, mutta kyllä jokivarressa tuuli aika kylmästi. Aamulla oli pakkasta vajaat seitsemän astetta, ja eilen tuli lunta tuon verran kuin kuvassa. Muisteltiin niitä pääsiäisiä, kun käveltiin jäällä pitkät matkat, ja yleensä maaliskuun parhaita hiihtokelejä. Tänään olisi ollut mainio hiihtosää, jos olisi vaan lunta. Ja joella jäätä.

Eilen illalla käytiin kolmen vartin hölkällä, Maikkulaan ja tuolta toisen kautta pyörätietä takaisin. Lähtö meni iltaan, joten kerkesi sataa lunta, mutta ei toki ollut luikasta (kuten tänään paikoitellen meinasi olla). Perjantaina joogasin 55 minuuttia, mutta lisäksi pyöräilin puuskittaista vastatuulta päin aamulla töihin, iltapäivällä kevyemmin kotiin, taas keskustaan vastatuuleen kuntosalille ja sitten takaisin. Oli uusi, aika erilainen ja erikoinen joogaohjelma, joten tulivat paikat kipeiksi. 

Olen pyrkinyt kaksi kertaa viikossa käymään kuntosalilla - nyt enimmäkseen ryhmäliikuntatunneilla -, mutta hiihtoloman alla oli liian kiire (kävin vain kerran), ja hiihtolomalla tietysti jäi väliin. Tuli liikuntaa muutenkin, ja kun Facebookiin päivitin hiihtoreissujani ja kuvia, niin sainpa sitten töissä siitä kuullakin. Tälle talvelle taisi jäädä kuitenkin tuo 190 km saldoksi, josta 140 km Saariselällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti