sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Jotain hyötyä minustakin


Eli otsikko tarkoittaa: tänään on mennyt hyötyliikunnan puolelle. Jos jaksua riittää, niin voisi houkutella puolison illemmalla ennen saunaa vielä lenkille. (Huom. uudissana 'jaksu', vrt. jaksuhali. Ihan ärsyttääkseni käytän...)
Minulla on juomaton samppanjapullo jääkaapissa; sain synttäri-/hääpäivä-/äitienpäivälahjaksi. Satuin eilen mainitsemaan naamakirjassa loman aloittaneelle ystävälle siitä, ja hän lupasi tulla tänään sen kanssani jakamaan. Viuhkasin aamulla, siivosin vessan, siistin keittötä, järjestlin olohuoneessa, suunnittelin mitä voisi napostella samppanjan kanssa. Mentiin miesväen kanssa brunssille Grill itiin, kun Jussi oli saanut sellaisen 20 euron arvoisen lahjakortin S-ravintoloihin, kun se oli valittanut äitienpäivän aaton syömisestä jotain, en muista mistä syystä. Vietiin Aleksi Alppilaan ja käytiin ostamassa kompostikuiviketta ja pari muuta puutarhajuttua K-raudasta. Oli tarkoitus mennä vielä markettiin ostamaan niitä samppanjatapaksia, mutta sitten Sirpa soittikin, että on sairastunut. No, ei tarvinnut mennä kauppaan. Minä jo valitin, että olin varautunut, ettei tartte tehdä mitään hyödyllistä enää vapaapäivänä, ja Jussi minulle tokosti, että ei tartte jos ei halua. Mutta kun päästiin kotiin, niin vein pyykit kuivumaan, huuhtelin lionneet matot painepesurilla, vein ne kompostikuivikesäkit kompostille ja laitoin kuiviketta kompostiin, laitoin viinimarjapensaan ympärille tukikehikon, kukkien juurille laitoin kukkasoraa, painepesurilla huuhtelin siitepöylyt kuisteilta, pyykkäsin vielä yhden koneellisen, tarvitsin ämpärin mattoveden kantamista varten, joten suihkutin omenapuiden nuppuja ja ruusupuskia nokkosvedellä, jota oli ämpärillä ässehtimässä (ruusuissa ei mitään nuppuja tietenkään ole eikä kirvoja vielä missään, mutta ehkä ennalta ehkäisin), ruiskutin rikkaruohomyrkkyä takapihan nokkosille ja muille rikkaruohoille (en voi syödä nokkosia koska ne toiset kasvit näyttävät ihan samalta, en erota niitä toisistaan), kannoin 10 ämpärillistä kuumaa vettä matonpesupaljuun, puistelin neljä pitkää mattoa likoamaan ja sitten tulin juomaan ansaittua iltapäiväteetä. Hiki tuli.

Ei tätä kukaan jaksa lukea, mutta saanpa itselle hyvän mielen, kun luettelen pitkän listan tekemisiäni. Ja ehtii sen samppanjan juoda myöhemminkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti