perjantai 6. syyskuuta 2013

No voi personal trainer!

Liityin kuntosalijäseneksi saadakseni
1) liikuntarepertuaariin lihaskuntoharjoituksia
2) selkeän kuntosaliohjelman, jonka voisi käydä tekemässä työmatkan varrella aina kun aikataulu sallii.
Liittymistarjouksena oli vielä personal trainer -palvelu, mikä ratkaisi liittymisen.

Menin tänään sovittuun aikaan, lähdin vielä töistä vähän etuajassa sen takia. Tiskillä sain kuulla, ettei tämä treineri olekaan tänään paikalla. Oli kuulemma yrittänyt soittaa, muttei minun puhelimessani ole ko. numeroa vastaamattomissa puheluissa. Ja muutenkin: varasin ajan pari viikkoa sitten. Seuraavan ajan sain vasta 20.9.

Nuori nainen palvelutiskillä ehdotti minulle kaikkia ryhmäliikuntoja,  mutta ikävä kyllä minulla on nyt pari viikkoa aika paljon menoja töiden jälkeen, enkä jaksaisi illemmalla oikein lähteä erikseen salille, en myöskään viikonloppuna enkä esim. maanantaina tanssitunnin jälkeen. Yritin kysyä, että eikö ole mitään harjoitusohjelmaa kuntosalille kirjallisena. "Laitteissa on kyllä ohjeet." Olin hankala ja tympääntynyt asiakas.
No, pettyneenä menin sitten kuitenkin sinne kuntosalille: osaan ainakin omin päin soutaa soutulaitteella tai hölkätä juoksumatolla tai ajaa kuntopyörällä - vaikka kestävyysliikuntaa on näin kauniilla säällä hauskempi harjoittaa ulkona.
Lämmittelyhuoneessa oli radio ja kolme televisiota, kaikissa eri ohjelma, kaikki tuottivat melua, mutta se ainoa tekstitetty joka olisi ehkä jopa kiinnostanut oli tietysti siellä väärässä reunassa, kun halusin soutaa. Plääh.
Sitten menin kuikuilemaan kuntolaitteiden puolelle. Joku mies ähki kuuluvastu nurkassa painojen kanssa. Muutama laite oli tuttu, vetkutin niitä jonkin aikaa. Muutamia en osannut käyttää, joissain ei ollut edes sitä ohjetta. Minulla ei ole aavistustakaan, teinkö liikkeet lähellekään oikein, kun en ole mikään kuntosalikimma.
No, nyt siis en saa sitä ohjausta enkä ohjelmaa ennen kuin kuun lopussa. En juuri ehdi käydä ryhmäliikunnoissa, ja muutenkin ne säästäisin tuonne räntäsade- ja pakkaskauteen.
Mua otti niin päähän tuon jälkeen, kun pyöräilin kotiin. Olin ajatellut, että aloitan viikonlopun piristävällä tapaamisella ja kuntoilulla ja pt:n asiantuntijaohjeiden innoittamana, mutta paskafiilikset sain. Enkä todellakaan usein koe semmoisia.
En viitsinyt edes käydä suihkussa vaan pyöräilin jumppapaita päällä kotiin. Istuin aurinkoisella kuistilla, juttelin lapsoseni kanssa ja tein piirustuksen kotitehtävää, johon sain vähän oloani purettua. Kamalasti väsyttänyt illan; viime yönä valvoin, ja varmaan silti tuo kuntosalihuhkiminenkin väsytti. Saa nähdä, olenko kipeä huomenna - potun otossa ja ehkä sieniretkelläkin.
Että semmoinen kuntoilija nyt, ei kovin reipas eikä hilpeä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti