keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Talvista taaperrusta

Kääkkärääkkä, viime perjantainako viimeksi päivitin? No, ei tässä sen ihmeempää: jok apäivä olen käynyt kävelyllä, vähintään puolisen tuntia, enintään toissa päivänä puoli toista tuntia. Hikoilla nyt en saa, joten ainoa haaste on pysyä pystyssä. Tänään oli liukasta, mutta taisi minulla olla talvikenkiä liukkaammat vaelluskengät.

Lisäksi olen kotona tehnyt jumppaliikkeitä yläkropalle, ja itse asiassa heiluttelen ja venyttelyn jalkoja joka aamu sängyssä.

Saanko tuon kuvan tänne? Riitteinen lätäkkö lenkkipolun varrella. pysähdyin ihailemaan myös virtaavaa Laanaojaa,, mutten viitsinyt kuvata. Kun ei ole suorituspaineita, on aikaa pysähtyä ihailemaan luontoa.

perjantai 26. lokakuuta 2012

Ensilumi

Yli tunnin kävely Jussin käsipuolessa Maikkulaan ja takaisin. Oli vähän liukasta, mutta onneksi oli tuki mukana. Viime yönä oli nimittäin tullut lunta, meidän pihaan viisi senttiä, muualle sentti tai kaksi. Ilta alkoi hämärtyä jo, mutta oli ihana pikkupakkanen. Raitis ilma tekee niin niin hyvää. Nyt väsyttää.

torstai 25. lokakuuta 2012

Muutos harjoitusohjelmaan

Syysloma tanssista, maanantaina siis sain tyytyä työpyöräilyyn ja illalla kävelyretkeen. Just kun aloin hölkätä, puhelin soi, ja loppu retkestä meni sitten siinä puhellessa, mutta onhan se kivaa kun kulta soittaa. Muistaakseni 50 minuuttia. Tiistaina alkoi sairasloma, pyöräily sairaalaan ja illalla kaupungille kahvilasessiolle kaverin kanssa. Eilen kävelin sairaalaan aamulla, sitten leikkaus, herääminen ja lepoa osastolla. Tänään kotiin ja reilun puolen tunnin rauhallinen kävely lähijärven ympäri esikoisen kanssa, joka tuli hoitamaan äitiä ja eiliseksi myös pikkusisaruksia.
Eli nyt olen kuukauden verran toipilas ja hikiliikenta kielletty, mutta aion nauttia pitkistä päivänvalokävelyistä. Tänään siis aloitin. Järven rannassa oli vähän jäärapakkoja ja pakkautuneuta jääsälää. Yksinäinen sorsa lensi paikalle ja alkoi lähestyä meitä, sanoikin jotain, muttei hirveästi tykännyt, kun aloin kuvata kännykkäkameralla. Sitten se seurasi meitä, kun käveltiin järven rantaa, muttei meillä ollut mitään sille antaa. Olisi pitänyt jemmata sairaalasta pulla, joka oli jälkiruokana lounalla, kun en sitä syönyt. Hassua, siellä oli joka aterialla (siis kaksi söin) kaksi jälkiruokaa. Muutenkin ruoka oli hyvää, ei ollenkaan mauttoman ja suolattoman sairaalaruoan maineen veroista.

sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Syyssauvailua

Tämän päivän liikunta-annos tuli täyteen reilun tunnin syksyisellä sauvakävelyllä rakkaan puolison kanssa. Hiki tuli, ja monet jutut tuli keskusteltua.Aamupäivällä vähän pyöräilin ja käveleskelin kaksi ja puoli tuntia käsityömessuilla. Eilen pyöräilin tietysti töissä ja illalla kaupungilla. Torstain liikunta jäi väliin: olin autolla, kun se piti viedä huoltoon, ja ilta meni taas vaihteeksi teatterissa.
Nyt en jaksa analysoida enempää.

Syksyä pukkaa

Lapsukaiset jäivät syyslomalle, rapakot ovat riitteessä, tiet jo jäisiä. Eilen oli kaunis aurinkoinen pikkupakkassää, tänään pilvinen, ja nyt illemmalla alkoi nousta sumua. Tulin Lintulasta sauvakävelemällä, ja paikoin oli pyöräteilläkin liukasta.
Eilen touhuttiin koko päivä siivoten ja latoen puita pinoon yms.
Syysloma tietää taukoa tanssitunneilta. Pitääpi sitten liikkua muuten vaan, ja tuleehan mulla aina nuo pyöräilyt eessuntaassun. Siihenpä on melkein liikunnat jääneetkin tanssin lisäksi, mutta toisaalta olen pyöräillyt töiden lisäksi sekä tanssitunneille että muihin harrastuksiin. Viime viikonloppuna käytiin kultsin kanssa pitkällä kävelyllä. Hölkkäily on nyt jäänyt vähemmälle.

keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Tanssi-ilta

Maanantaina olin teatterissa, joten tanssi jäi väliin. Olin hankkinut lipun siinä vaiheessa, kun olin menossa keskiviikon tanssitunnille. Kun ryhmä jaettiin liian isona kahtia, menin maanantain ryhmään. Muutama viikko sitten sovin yhden tapaamisen tälle päivälle, kun keskiviikko on normaalisti vapaailta. Niin sitten kävi, että olin teatterissa maanantaina, ja oli tapaaminen keskiviikolle - ei siis tanssia. Mutta sitten tämä keskiviikkojuttu peruuntui, itse asiassa auto päätti heittäytyä hankalaksi, ettei sillä kovin kauas voi lähteä, niin pääsin kuitenkin tanssimaan. Kivaa. Huomenna on taas teatteri-ilta. Ihminen tarvitsee myös hengenravintoa.
Perustimme töissä kuntoklubin taas eli merkataan kuntoilut muutaman kuukauden ajalta ja sitten lopussa juhlitaan. On alettu myös taukojumpata taas joka iltapäivä.

sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Terapiakävelyä

Tämä päivä on mennyt lukiessa ja lötkötellessä. Pitkään piti miettiä päivänvaloa ja suunnitella ulos lähtemistä. Välillä meinasi aurinko paistaa, välillä ropotteli vettä. Lopulta lupasin itselleni, etten suorita tänään yhtään mitään, vaan käyn rauhallisella kävelyllä katselemassa "metsän" puita. vaille kuusi lähdin, otin sentään sauvat mukaan. Lähdin ihan fiiliksellä, menin hiukan eri reittejä, etsin vaan sellaisia metsäisempiä reittejä, en ottanut mitään tavoitteita. Reilun tunnin kävelin, nautin syksystä ja illan hämärtymisestä.

lauantai 6. lokakuuta 2012

Hilipasinpas taas

Hölkkäsin Iinatin lenkille, kävin tunnin kivikasalla kääntymässä ja palasin takaisin Ellinmaan kautta. Mennessä jo siinä vähän ennen sitä tunnin merkkiä (siis kun hölkkään siihen ja takaisin, siihen menee se tunti) puhelin soi ja puoliso soitti, joten siitä jatkoin reippaasti kävellen. Ellinmaalle kääntyessäni edelleni kääntyi kävelevä pariskunta, minua selvästi nuorempi, ja kun siinä ylämäessä saavutin niitä, niin en oikein kehdannut niiden perässä pulputtaa intiimejä pikku salaisuuksiamme. Joten juoksin pikkuisen matkan niiden edelle, koko ajan puhellen, ja kun sitten jatkoin reipasta kävelyä, niin ne jäivät koko ajan. Samoin kävi sauvakävelijöiden kanssa, jotka jostain risteyksestä kääntyivät perääni.
Loppumatkaksi hölkkäsin taas vähän, niin että koko reissuun meni 75 minuuttia. Mukava sää oli, kostea pilvipouta muttei sadetta. Syksyssä on oma viehätyksensä.
Eilen oli niin tiuha päivä, etten liikkunut edes hyötyä, ja torstaina tuli vain vakipyöräilyt. Mutta näillä mennään.

keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Hölökänkölökän

Kävinpä pitkästä aikaa hölkällä, Intiöön puoli tuntia, siellä juorusin puolisen tuntia ja tulin takaisin. Pyöräillyt olen tietysti aina töihin ja takaisin, välillä muitakin mutkia, tanssinut maanantaisin ja toissa viikonloppuna kuntoilin haravoimalla pihaa. Viime viikonloppuna olin Levilla teatterifestareilla, mutta siellä jäi aika vähälle sitten liikunta, kun ei ollut oikein tanssikaveria illalla, ja päivällä piti ottaa unet. No tuli siinä käveltyä paikasta toiseen, snagarille jne.
Semmoista. Perustettiin töissä taas kuntokerho ja alettiin merkata liikuntoja kalenteriin, mutta enpä tänään eilistä pyöräilyä muistanut merkata. Pitää huomenna yrittää muistaa, kun on enemmän merkattavaakin.
Oli mahtava sää, lämmintä kymmenisen astetta ja oikein semmoinen mukava lempeä syysilta.