torstai 31. toukokuuta 2012

Kalispell

Tultiin siis toissapäivänä iltapäivällä Kalispelliin. Heta rakas kultapieni ihana oli vastassa lentokentällä. Otettiin vuokra-auto ja lähdettiin sitten ajelemaan vaihtokoordinaattori Kellyn ja miehensä Johnin luo. Tyypillistä, että vaikka auto oli vuokrattu Kilroyn kautta ja lisäkuskit ja kaikki pakolliset ja lisävermeet maksettu valmiiksi, niin silti ne piti erikseen tokostaa vuokraamon pimulle ja näyttää voucherista; sehän ei sitä edes ensin halunnut nähdä vaan sanoi että ajokortti riittää. Nuoren kuskin maksunkin se olisi maksattanut Aleksista erikseen, mutta näytin paperista, että se oli included. Tämä kaikki ei siis näkynyt siellä kompuuuterissa. Uskoi se sitten sentään, ei sanonut että "Computer says: nou."
Kelly ja John olivat laittaneet ruokaa, jota sitten syötiin käsikkäin lausuttujen ruokarukousten saattelemana - ollaanhan bible beltillä.
Eilinen meni Hetan koululla, jossa käytiin vähän tunneilla, luettiin kirjastossa Hetan final examien aikana, tutustuttiin lukuisiin Hetan kavereihin ja muutamiin opettajiin. Viimeisteltiin Hetan kuvistyötä, joka tulee koulun kirjastoon, ei saatu sitä tosin valmiiksi, mutta käytiin sitten vielä tänään se maalaamassa loppuun, vaikka Hetalla ei enää olisi ollut koulua. Sillä oli palautettavana pari kavereitten vuosikirjaa, johon Heta oli kirjoittanut, ja nekin piti viedä. Samalla kuultiin kuoroluokassa hieno lauluesitys, ihan meitä varten laulettu.
On täällä tämä koulusysteemi vähän erilaista kuin meillä. Penskat (siis lukiolaiset) kulkevat luokasta kesken kaiken vessassa tai ties missä, juttelevat omiaan, heittelevät omenoita seiniin ja ovat jotenkin levottomia koko ajan. Tosin ryhmät ovat pieniä ja tunnin kulku sellaista juttelua: opettaja on enemmän siinä kommentaattori tai keskustelun johdattelija. Toisaalta opettajia puhutellaan sukunimillä Ms tai Mr jotain.
Sanovat meitä samannäköisiksi keskenämme.
Tänään käytiin vielä rättikaupassa ja ostin Kalispell-värisen kesämekon (oranssi-musta) sekä luonnonvalkean pitsitopin. Heta pakotti. Etsin jotain pitkähihaista, muttei siellä ollut, kun on kesä. On täällä varmaan 15 astetta tänäänin ollut, pilvistä ja vähän sadetta ripsinyt. Mutta onneksi on mukana pitkähihainen pusero ja paksu collegejakku sekä myös poplari.
Käytiin lounaalla Panda-kiinalaisessa, sitten salaattipäivällisellä täällä majapaikassa Swensoneilla ja illalla vielä katsomassa Diktaattori amerikaksi, siis Diktator, tämä uusi Sacha Baron Cohen. Olihan se hauska, ja leffassa näkyi New Yorkin maisemia, jossa Aleksin kanssa oltiin muutama päivä sitten.
On täälläkin hienot näkymät. Tuo Flathead Lake on kirkas, jyrkät rannat osin, taustalla kukkulat ja Kalliovuoret. Välillä näyttää kuin olisi Kuusamon maastossa. Tämä Kellyn ja Johnin hieno talo on järvenrantapaikalla, lumihuippuvuoret siintävät järven takana, vastarannalla on kallioita.Täällä on peuroja ja kuulemma karhujakin saattaa ilmaantua pihalle, jos sinne jättää ruokaa. Sieniä ja marjoja voi poimia lähimetsistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti