lauantai 10. marraskuuta 2012

Talvi vai ei?

Kävin juuri iltakävelyllä, vain puolisen tuntia hakemassa käteistä seinästä. Sen verran on tullu touhuttua tänään (vähän siivousta, vähän pyykkäystä, vähän kaupassa käyntiä, vähän teatteria), etten aiemmin kerennyt, ja tuossa välissä vaan piti levähtää. Eilen kävin taas Maikkulassa palauttamassa yhden kirjan ja olisin löytänyt vaikka mitä lainattavaa, mutta otin vain yhden Heli Slungan runokirjan, kun olen usein ajatellut joskus vielä Slungan teksteihin tutustuvani. Otin palatessa kävelyyn menevän ajan, ja se oli 25 minuuttia yhteen suuntaan.

Torstaina tein saman reissun kuin edellissunnuntaina Jussin kanssa mutta päinvastaiseen suuntaa. Jännä oli löytää ihan uusia maisemia, vaikka siihen alkuperäiseen suuntaan olen kulkenut sen varmaan kymmeniä kertoja. Esimerkiksi yksi kohta, joka autolla ajaessa ja Laanaojan vartta pyörätietä kulkiessa on supertuttu näkymä, niin vasta silloin huomasin, että tuo lenkkipolku menee siitä mutta toista puolen ojaa. Se maisema kun on aina jäänyt vinosti selän taakse ja kenties myös lepikon peittoon.

Päivällä tuiskutti lunta, oli oikein tylsä keli, mutta nyt vain tuuli ja lumi suli. laitoin kynttilöitä lyhtyihin pihalle ja Jussi laittoi kuistin reunaan led-valot. Pari viikkoa sitten oli lunta ihan lumitöihin asti, sitten satoi vettä ja lumi suli, sitten sitä taas tuli vähän ja nyt se sulaa. Päättäisi jo, aikooko olla talvi vai ei!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti