maanantai 21. tammikuuta 2013

Miehiä ja muotia

Mun edelle hiihti mies, jolla oli samanlainen hiihtoasu kuin Jussilla, ja ruumiinrakennekin oli aika samanlainen - tyyli tosin ihan eri (luistelu-), joten ei tehnyt mieli lähteä perään. Mutta rupesin siinä seuraamaan miesten hiihtoasuja, joissa toistuivat samat musta ja sininen, siis täsmälleen sama sävy, kuin Jussin puvussa. Joku eläkeläispappa hiihti erilaisessa puvussa. Naisia ei kovin paljon tänään ollut ladulla, mutta aika lailla tuo hiihtoasumuoti on niilläkin samanlainen: mustaa ja punaista tai anilliinia tai valkoista, ellei sitten sitä samaa sinistä kuin miehillä.
Minun tekisi mieli ostaa uusi hiihtoasu. Housuistani meni jo monta vuotta sitten kuminauhaolkaimet plösöiksi, ja olen ne uusinut, mutta toissa talvena polvet kuluivat puhki. En muista, milloin tuon puvun ostin, joskus Stockan tarjouksesta muka hyvän, Rukka-merkkisen. Takki on ihan hyvä vielä ja toiminut kyllä, mutta on sen malli alusta asti ollut vähän tätimäinen. Haluaisin tietysti sellaisen vartalonmyötäisen, jolla pääsisi hiukan lujempaa. Takki (ja ne hajonneet housut) on kirkkaanpunainen, valkoiset tereet siinä on ja vuori. Niin, Intersportissa näkyi olevan tarjouksessa jokin hiihtopuku 49,90, anilliineja ja sinisiä. Pelkään, että sininen ei olisi minun sinistäni, ts. mariinia, vaan varmaan tuota vakisinistä. Miksei ole mun värejä? No, en nyt jaksa lähteä mitään shoppaamaan, ja kun palkka loppuu, niin säästyvätpä nekin eurot.
Hiihdin tänään vain sen etulenkin ja jätin takalenkin ja Ellinmaan väliin, kun oli niin tahmeaa meno ja jaksaminen vähissä. Ei ehkä ollut järkevää edes lähteä, kun eilen oli niin väsyttävä reissu. Nyt olen vaan katsellut Elokuvan tarinoita. Tuli tuosta kuitenkin kasaan se kymppi, kun kotipihasta asti lähdin. 150 km siis täynnä, 25 % tavoitteesta. Mahdanko saada sitä täyteen? Ehkä, jos kelejä piisaa. Sää oli kyllä tänään hyvä, kymmenisen astetta pakkasta ja pilvipouta. Latu oli hyvässä kunnossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti