perjantai 11. tammikuuta 2013

Sokkohiihtoa

Hiirosessa. Tässä kohti laitoin lasit taskuun.

Hilipatipippan hiihti taas 14 kilometriä, kun pakkanen laski kahteentoista. Aamu- ja keskipäivä menikin leipoessa: sipulipiirakkaa, sämpylöitä ja pullaa. Kokonaissaldo siis on nyt 116 km.
En tiedä, onko tämä kilometrien laskeminen järkevää, kun on niin kelistä ja maastosta kiinni, kuinka kauan tiettyyn matkaan menee ja kuinka rasittavaa hiihto on. Rukalla meni neljä tuntia 20 kilometriin, kun oli niin tahmea keli, ja toki välillä istuttiin kunnon tovi latukahvilassa. Ennen laskinkin hiihtosuoritukset (ja muut kuntoilut) ajassa, mutta viime talvena tuli himo kilometreihin, kun niitä alkoi kertyä, ja nyt kun on aikaa päivisin hiihdellä,  niin ajattelin pyrkiä samaan. Onpahan jokin kannustin.
Sisäliikunnan kuntosaleilla ja uimahalleissa minulta kiellettiinkin tartuntavaaran takia, ja varmaan tanssitunnitkin menevät tuohon kastiin. Jäi niitä kuusi syksyltä käyttämättä, ja sain erikoisluvan korvata keväällä ne. Näyttää vaan siltä, että olen iltaisin sen verran väsynyt, kun hommailen päivän kaikkea muuta, ettei tule lähdettyä enää tanssimaan. Ehkä käyn tiistaisin päivällä senioritunneilla, en vaan tällä viikolla vielä päässyt enkä ensi viikollakaan pääse. Höh.
Ärsyttävää, kun silmälasit menevät aina huuruun ja kovemmalla pakkasella jäähänkin, niin ei tahdo nähdä hiihtää. Tänään kokeilin hiihtää sokkona, eli otin lasit pois, kun latu on kuitenkin niin tuttu. Minähän en näe tarkasti kuin kymmenisen sentin päähän, mutta latu-uran toki erotan. Hiihdin Ellinmaalle asti laseitta - eivätpähän huurustuneet -, mutta siellä laitoin ne loppumatkaksi päähän, että näen, jos alamäissä on jotain häikkää ladulla, osaan varoa vauhdissa. Eivät ne sitten enää huurustuneetkaan.
Kannatti laittaa lasit, niin näin, että joku kanssahiihtelijä oli kusaissut keltaista lunta ladun reunaan. Ei ollut koira, koska suksen jäljet olivat siinä kohti v-asennossa. Ei sitten viitsinyt ottaa muutamaa hiihtovetoa pusikkoon, vaan ihan ladun reunaan oli lasketellut. Ystävän neuvo iloisille sivakoijille: käykää pissalla kotona ennen hiihtämään lähtöä. 


Iltaruskoa Ellinmaalle noustessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti