sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Hölkkäpolulla taas

Reilu kuukausi on mennyt sairastaessa, ettei ole muuta liikuntaa tullut kuin töihin pyöräilyt ja muut hyötyliikunnat. (Ruokahalu ei puolestaan ole muuttunut, ja se näkyy täyteläisyytenä kropassa.) Yskä alkoi 6.4., ennen pääsiäistä se vaikutti menevän ohi, joten silloin kävin yin-yangissa kerran, mutta sitten alkoivat poskiontelo-oireet. Kuvittelin niiden menevän ohi pääsiäisreissulla - kosteassa ja lämpimässä Brightonissa (jossa tuli kyllä käveltyä paljon), muttei siellä niin lämmin ollut, ja räkäliero pysyi poskiontelossa. Vappuaattona iski oikea flunssa, ihan kuumeen kanssa, ja kun se alkoi mennä ohi, niin poskionteloissa alkoi tuntua taas ikävältä. Lääkäriin, antibiootit ja pari päivää sairauslomaa (olinkin sitten oikeasti taas sairas), ja meni tosi pitkään, ennen kuin antibiootit alkoivat vaikuttaa. Yskä jatkui vielä, vaikka nappasin Duactia ja sen kuurin jälkeen antihistamiinia. Nyt ei enää kovasti ole yskittänyt, joten ehkä tämä tästä.

Eli nyt pitää terästäytyä ja alkaa taas kuntoilla. Yritän saada itsestäni irti semmoisen kuntoilupyrähdyksen, ja tänään se alkoi. (Eilen oli vielä kotona touhuja, sitä ennen ke-pe kokousreissu Hesaan.) Houkuttelin Jussin lenkille Iinatin polulle. 10 minuutin reipas kävely alle, sitten 5 min hölkkää, 5 kävelyä, 5 hölkkää jne. Ellinmaan mäkiosuudella tuli vähän intervallejakin. Reilu tunti lenkkeiltiin - ihana lämpimän päivän lämmin ilta -, sitten vielä venyttelin tuossa portailla. Nyt on hyvä olo. Yritän huomenna viitsiä kuntosalille; siellä olisi pallopilatesta illalla. Päivän olen tosin sairaalassa töissä, ja kun siellä on jalkojen päällä koko ajan, niin monesti sillä varjolla lintsaan kuntoliikunnasta. Mutta jospa jo illemmalla jaksaisin salille.

Huomasi, etten ole lenkkeillyt pitkään aikaan. Tuli mieleen syksyn 2012 treeni, jota tein jonkin puolimaratonohjelman mukaan. No, se treeni jäi silloin kesken sattuneesta syystä, mutta kaikin puolin oli hyödyksi olla syksyllä suht hyvässä kunnossa. Kaikin puolin on hyväksi olla yleensäkin suht hyvässä kunnossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti