maanantai 30. heinäkuuta 2012

Sauvakävelyllä

Tiistaiaamu:
Heräsin viiden aikaan nukuttuani kuusi tuntia. Uni oli yhtenäistä, joten se tuntui riittävän. Lojuin silti sängyssä puoli kuuteen - jos vaikka nukahtaisin vielä. Venyttelin ja nousin, katselin ulos. Piha-asfaltti oli märkä, muttei enää ollut sateisen näköistä. Väsytti, jäsenet tuntuivat vähän raskailta, ei oikein lenkkeilyfiilis ollut. No, ajattelin kuitenkin lähteä ulos, sauvakävelylle, kun eilen aamulla tuli mieleen, että se olisi maistunut paremmin silloin. Kävin 40 minuutin sauvakävelyllä enkä yrittänytkään vouhkata mitenkään lujaa, vaan nautin aamusta ja ulkoilmasta. Nyt tunnen itseni hyväksi ihmiseksi.
Tavoitteenani on siis hiukan pudottaa noita lomakiloja ja saada säännöllinen liikunta ohjelmaan, niin että elimistö sitä kaipaa (ja että kärsii syödä). Seuraavaksi kympin ohjelmassa on tunnin hölkkä. Jos en nyt viikolla sitä tee, niin viikonloppuna sitten Iinatin lenkillä, jos vaikka Jussin saisin kaveriksi. Yritän löytää myös MP3-soittimeni ajankuluksi ja rytmittäjäksi. Riippuu vähän säästä ja omasta jaksamisesta, juoksenko sen jo viikolla, ehkä huomenna. Mutta viikonlopun jälkeen olen ollut huonossa vedossa, joten en yritä liikaa, kun ei ole pakko.

Maanantaiaamun ohjelma

20 minuuttia hölkkää
2 minuuttia reipasta kävelyä
20 minuuttia hölkkää
2 minuuttia reipasta kävelyä
5 minuuttia hölkkää
venyttelyä

Töihin pyöräilyä sitten tietysti suihkun ja aamiaisen jälkeen. Ennen lenkkiä söin kaksi nektariinia; oli nälkä ja janokin.

Aamulenkillä vähän laiskotti, mutten antanut periksi. Viikonloppu meni rokkifestareilla ja sukulaisvierailun merkeissä, eli rytmi oli aivan erikoinen ja syömisetkin mässyiset, mikä ehkä vaikutti. Oli lämmin jo puoli seitsemän aikaan, 18 astetta, mutta ilmaan alkoi puskea paksua sumua. Luin Hesarista jonkin ällöm murhajutun aamulla, ja se pyöri mielessä. Sitten yritin muuttaa ajatuksia, niin tulivat työasiat mieleen. Kerkesin suunnitella myös kaikki metsästä hyökkäilevät karhut ja niiltä piiloutumiset. Sen lisäksi kuulin oikeita luontoääniä; jokin lintu pulputti metsässä. Näin myös jäniksen ylittävän lenkkipolun. Lopulta keksin alkaa lauleskella puoliksi mielessäni, niin aika kului huomaamatta ja ajatukset pysyivät mukavissa asioissa (Ultra Bran Minä suojelen sinua kaikelta sekä Maija Vilkkumaan Kesä).

torstai 26. heinäkuuta 2012

Perjantaiaamu

30 minuuttia hölkkää
2 minuuttia reipasta kävelyä
vajaa 10 minuuttia reipasta juoksua
verkkarit pois ja pulahdus järveen
reilu 5 minuuttia reipasta kävelyä kotiin
kevyet venyttelyt pukiessa

Minä tein sen - sain itseni sängystä ylös ennen kuutta!

keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Ohjelma

20 minuuttia juoksua
2 minuuttia reipasta kävelyä
20 minuuttia juoksua
ehkä 3 minuuttia reipasta kävelyä
muutama minuutti uintia järvessä
5 - 7 minuuttia kevyttä hölkkää ja osin kävelyä kotiin
yhteensä pukukoppihetkineen 1 tunti 5 minuuttia
venyttelyä

aiemmin sadekuuron loppumista odotellessa vatsarutistuksia ja lankkua

pyöräily töihin ja kotiin

Kopioin Me naiset Sport -lehdestä juoksuohjelmat, tavoitteena 10 km ja tavoitteena puolimaraton. Aloitin kymppitavoitteen puolivälistä ja kokeilen, pystynkö seuraamaan ohjelmaa. Heti tosin piti soveltaa, kun tuo järvi sattuu olemaan tuossa matkan varrella. Katsoin jo Levin Ruskamaratonin ohjelman ja hinnat yms ja haastoin Jussin kaveriksi, mutta tuo Levi on yhtä aikaa Oulun päivien kanssa, ja Jussillahan on silloin keikka. No, sovittiin että treenataan omalle puolimaratonille. Mulle riittää vaikka tuo Iinatin lenkin hölkkäyskin, joka tekee 16 km meiltä - ja saa hölkätä maastossa. Sillä on myös helppo tehdä pieni lisälenkki, jos haluaa pituutta retkeen lisää.
Saapa nähdä taas, kuinka kauan tätä kestää...

tiistai 24. heinäkuuta 2012

Tänään

Vain pyöräilyä noin 4 x 15 - 20 min. Kulttuuria Valveella eli vaihdoin joogan teatteriin ja olen tyytyväinen.

maanantai 23. heinäkuuta 2012

Maanantaipäivitys

Lauantaina: siivousta, saunomista, juhlimista ja mässäämistä.
Sunnuntaina: lepoa, väsytystä, laiskottelua ja vähän mässäämistä.
Tänään: hölkkää 20 minuuttia Iinatin takalenkki aamulla + venyttelyä, pyöräilyä 4 x 15 min, joogaa 1,5 tuntia. Salaattia, mansikoita, rasvatonta jogurttia, hedelmiä, bataattikeittoa, yksi ohut viipale unelmatorttua.
Näillä mennään.

perjantai 20. heinäkuuta 2012

Viikonloppu

Eilen kävin puolen tunnin iltakävelyllä. Aktiivisen alkuviikon jälkeen olin tosi väsynyt ja sain vasta illemmalla itseni liikkeelle. Sallin siis itselleni lepoa - ja lenkin jälkeen yhden oluen. Nyt mietin, mille alkaisin. Aurinko paistaa, koti tyhjenee kohta lapsista, mies tulee vasta illalla. Pitääkö minun ruveta imuroimaan? Se olisi huomiselta pois, mutta toisaalta, jos tänään laistan, sitten varmaan mun hukina olisi pölyjen pyyhkiminen, josta tykkään enemmän kuin pölyn keskellä yskimisestä. Rullaluistelua? saisinko kanootin joelle? Pyöräilisinkö ostamaan mansikoita?

keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Tänään olin reipas

Heräsin ennen kuutta lähteäkseni lenkille - ja kuudelta olin jo ulkoportailla. Ajattelin kiertää järven kerran tai pari ja sitten, jos huvittaa, käväistä pulahtamassa. Puin uikkarin verkkareiden alle ja otin mukaan pikkuruisen Myy-pyyhkeen. Lähdin varsin hölkkäämään, sitten hölkkäsinkin kohti Laanaojan takana menevää Kaukovainion liittymärataa. Kun aikaa oli, niin sama lenkuttaa Laaniskan ylimenevälle pikkusillalle ja siitä Knuutilankankaan puolelle ja sieltä kautta Lämykälle. Niin tein ja jaksoin hölkätä koko ajan. Rantaan tullessa olin sopivasti hikinen, järvi aivan tyyni ja hiljainen, ja sinne menin. Aluksi ei ollut ketään muita, olisin voinut uida vaikka kuinka kauan. Sitten sinne tuli pari muutakin, ja piti muutenkin ruveta miettimään töihin lähtöä. Pihalla vielä vähän venytttelin ja olin sisällä kymmentä vaille seitsemän. Sopiva aamu-urheilu: jaksoi pyöräillä töihin, raataa siellä päivän, pyöräillä torille ja kirjastoon ja kotiin jokirantaa. Illalla kävin kesäteatterissa harjoittamassa naurulihaksia. Rentouttavaa.
Äkkiä sitä oppii Amerikan meininkiin. Kun maanantaina kävin sauvakävelyllä, minua häiritsi, kun metsäpolulla tuli vastaan ihymisiä, jotka eivät edes katsoneet päin. Tänä aamuna yksi nainen katsoi ja hymyili - ja tervehdittiin. Ja taas myös pari joille olin näkymätön. Vastaan tulleelle uimarinaiselle sanoin pari sanaa ihanasta aamusta.
Vaikka nuo meidän lähimetsät ovat pieniä citylänttejä, niin silti siellä on ainakin aamulla luonon tuoksut. Aika mahtavaa.

tiistai 17. heinäkuuta 2012

Joo joo joogasin taas

Viikonloppu meni saunan siivouksen, kesäteatterijärkkäilyn ja kyläilyn merkeissä, mutta eilen aamulla reipastuin lentokenttäkeikan jälkeen: kävin sauvakävelyllä puoli tuntia järven ympäri, sitten tietysti pyöräilin töihin, illemmalla Heinäpäähän joogaamaan ja takaisin. Lomalla tuli jokunen kilo kiristämään housuja, joten pitäisi pysytellä salaateissa ja saada kulutettua Amerikan vohvelit ja suklaapirtelöt pois. Mutta tänä aamuna en jaksanut nousta lenkille... sai jäädä reippailu työmatkapyöräilyyn, joogamatkapyöräilyyn ja joogaamiseen.
Voi että on tuntunut jooga hyvältä. Kiritystä on ollut pohkeissa ja rintalihaksissa sekä yläselässä on tuntunut, mutta muuten olen kyllä pystynyt tekemään kaikki liikkeet ihan kunnolla. Nyt kahtena viikkona on sattunut hyvät vetäjätkin, joten ei ole ihan lällyilyksi jäänyt, vaikka jooga on ollut niin ihanan rauhallista ja rentouttavaa.

tiistai 10. heinäkuuta 2012

Siis tihkuttaa

... nimittäin vettä tihuutti, kun pyöräilin Hinttaan joogaamaan. Vetäjä ja ohjelma olivat samat kuin eilen, ja nyt hoksasin, mistä liikkeistä hartian ja lavan seudun lihakset kipeytyivät eilisestä, vaikka ohjelma tuntui kevyeltä. Mutta takareisien ja pakaroiden venytykset menivät nyt sutjakammin.
Tuli minulla eilen yhteensä tunti pyöräilyäkin: töihin ja takaisin, Heinäpäähän ja takaisin. Tänään kertyi melkein yhtä paljon, paitsi että Hinttaan on vähän lyhyempi matka.
Huomenna tullee autoilupäivä, kun menen Raaheen harrastamaan kulttuuria (kesäteatteria), ja lähden suoraan töistä.

Suomen kesää

Näin on toista viikkoa mennyt kotiutumisesta, ja olen päässyt kai jo normaaliin viikkorytmiin. Menin heti maanantaina töihin, ja ensimmäinen viikko menikin siinä rytmiä muuttaessa. Liikunta: pyörällä töihin ja takaisin. Kerran käytiin Hetan kanssa uimassa, mutta Lämsänjärven vesi oli niin kylmää, ettei siellä tarjennut juuri kastautumista enempää uida.
Eilen menin kesäjoogaan, kun viime viikolla en vielä jaksanut - ja halusin välttää siellä nukahtamista! Vetäjä oli selkeä ja hatha rauhallinen, vain vähän jossain vaiheessa tuli lämmin, mutta teki se hyvää, ja kumma kyllä hartianseutu on tänään rasituskipeä. Olen menossa sinne taas. Jos heinäkuu mentäisiin tällä ja työ- plus muulla pyöräilyllä. Ehkä joskus rullaluistelemassa voisi käydä. Elokuussa alkaa sitten taas tanssin kesäkurssi.
Johtuuko tämä väsymys joogasta vai matalapaineesta?