perjantai 8. kesäkuuta 2012

Kalispell katsottu


Lakeside ja Kalispell alkaa olla kaluttu. Sää on ollut niin vaihteleva, että se on asettanut rajoituksia lomailulle. Glacier Park jäi käymättä, koska sinne ei kannata mennä vesisateessa, ja ne pari aurinkoista päivää, jotka ovat olleet, oli varattu muulle ohjelmalle. Itse asiassa alkureissusta oli poutaa, mutta silloin tosiaan oli vielä muuta hommaa. Mutta mitäpä tuosta, kyllä maisemia, luonnonpuistoja ja patikkareittejä maailmassa riittää. Me ollaan kuitenkin lomalla, eikä ole tarkoitus käyttää sitä stressaamiseen.
Se täytyy myöntää, että maisemat täällä ovat upeat ja mielenkiintoiset. En lakkaa ihastelemasta Kalliovuoria, joille maanantaina vielä tuli hiukan lisää lunta, niin ne erottuvat itäistä taivasta vasten jylhänä rivinä. Tuo järvi on myös mahtava ja rannat, joissa riittää silmälle virikettä. Välillä on maisema kuin Kuusamossa – kuten eilen kun vietiin Heta telttailemaan Tally Laken rannalle -, mutta sitten taas nuo vuoret muistuttavat, että täällä liikutaan vähän suuremmissa korkeuseroissa. Tämä Flathead Valley on sitten ihan lattana laakso tässä välissä. Jotenkin hassua, miten vuoret alkavat yhtäkkiä ihan tasaisen aukean reunalta. On tuossa järven ympärillä korkeuseroja, tosiaan kuusamomaista maisemaa, ja Tally oli ihan semmoinen kanjonimainen, jylhä järvi. Tuli Julma-Ölkky mieleen.
Tänään käytiin kirjakaupassa ja Norm's Newsissä pikkulounaalla ja sitten taas yksissä graduation-juhlissa. Aika samaa kaavaa ovat noudattaneet, mutta toki talot, perheet, vieraat ja uoat ovat olleet erilaiset. Ihan jännä on ollut nähdä noita erilaisia koteja. Hetaa kaikilla tulee ikävä (enkä ihmettele), tänäänkin Brin porukat halusivat pitää sen itsellään.
Huomenna lähdetään ajelemaan kohti Seattlea. Matkaan mennee aikaa kymmenisen tuntia, riippuu vähän pysähdyksen määrästä ja pituudesta. Toki meillä on huomenna kolme kuskia, niin osa voi vaikka nukkua välillä. Spokaneen asti kuulemma on ihan kiva ajo ja Spokane nätti kaupunki, mutta sitten on piiiiiiiiiiitkä lättänä tie edessä, ennen kuin aletaan lähestyä länsirannikkoa. Idahon läpi siis körötellään ja saavutaan Washingtonin osavaltioon yöpymään. Sunnuntai on tarkoitus katsella Seattlea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti