keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Tänään: Chicago

Kuuma! Vielä auringon laskettua 87 F-astetta. Vähennä siitä 32 ja jaa 1,8:lla, niin saat celsiukset.
Mentiin keskustaan, lähdettiin kävelemään kohti Millenium-puistoa. Matkan varrella oli vanha rakennus, jonka huomasimme kulttuuritaloksi. Astuimme portaille, ja heti meitä hyökkäsi puhuttelemaan pyörätuolissa istuva vanha ukko. Neuvoi, mitä kulttuuritalossa on ja että puistossa näkee puoli kahdeksalta ilmaiseksi screeniltä Giselle-baletin suorana oopperatalosta. Neuvoi myös että kannattaa ostaa CTA-passi, jolla voi vuorokauden ajan ajella julkisilla niin paljon kuin jaksaa. Tunsi Sibeliuksen ja Finlandian.
Mentiin sisään ja alettiin katsella esitteitä. Portaiden juuressa istui vanha täti, joka iski heti kiinni: kertoi toka kerroksen hienosta kupolista, talon ilmaisista taidenäyttelyistä, jälleen taas ilmaiskonsertista, ilmaisesta Lincoln Parkin zoosta yms.
Ihme vanhuksia, jotka ryntäävät neuvomaan turisteille ilmaisia nähtävyyksiä!
Me ihailtiin se kupoli, katsottiin kuolema-aiheinen näyttely, mentiin Millennium-puistoon, kuvattiin Papua, jatkettiin Grant-puistoon, nähtiin Buckingham-suihkulähde (ja Michigan-järvi ja kauniita purjeveneitä), kuunneltiin hetki Giselleä ja nautittiin kuumuudesta.
Huominen päivä kokonaan Chicagossa, jonka siluetti on minusta kaunis pilvenpiirtäjineen ja vanhoine rakennuksineen. Pitää ruveta suunnittelemaan, mitä tehdään. Loopin ainakin haluan kiertää junalla, joka kulkee katutason yläpuolella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti