keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Jaksoin!

Tänään on ollut hyvä päivä, joten lähdin ladullekin. Sunnuntaina näin tuolla tois puol jokke salaperäisen uuden ladun, joka lähti suorassa kulmassa Kiekonmajalle menevään latuun nähden. Koska tuossa lähimetsässä oli eilen metsätyöt käynnissä ja poluilla havuja ja pikkuoksia, niin päätin lähteä joelle ja jos jaksaisin, niin katsomaan, minne se uusi latu menee.
Niin hiihdin ja niin hyvin luisti, ei ottanut tuuli pahasti, oli pilvistä mutta vain nelisen astetta pakkasta, oikein oli hupaisa hiihdellä. Kun pääsin sille uudelle ladulle (jota en siis ollut sunnuntaina löytänyt meidän latukartasta), huomasin sen olevan valaistu. Tosi hyvä latu, vähän hiihtäjiä - kun Iinatti pakkaa olemaan ruuhkainen ja kulunut.
Hiihtelin metsäisellä ladulla. vasemmalla näkyi kaivinkoneita ja jotain alkavaa rakennusmyllerrystä - liekö ollut Hiukkavaaran asutusaluetta -, katselin kellosta ja arvioin hiihdettyä matkaa. Kun tuntui hyvin luistavan, niin päätin kokeilla saada kokoon sen pari kilometriä sitä latua, jotta saisin kaikkiaan 10 km. Lopulta huomasin vastaan tulevan kyltin:
Olin aivan ihmeissäni: mielestäni Haapalehto jäi kilometrin tai pari vasemmalle siitä Kiekonmajan ladun risteyksestä, ja Auranmajahan on aivan eri suunnalla... Melkein tuon kyltin kohdalla toisella puolella oli kyltti "Kivikkokangas 0,3 km", enkä siitä tai Aalikkokankaasta ole koskaan kuullutkaan.
Hiihdin tuosta vielä eteenpäin jonkin matkaa, että sain sen pari kilometriä täyteen, ja palasin sitten kotia kohti.
Kaikkiaan reissuun meni puolitoista tuntia, merkkaan siis sen 10 km.
Latukarttamme näkyi olevan vuodelta 2009, joten toki uusi latu on ehditty tehdä. Netti ei tiennyt Aalikkokankaasta Oulussa yhtään mitään. Kaupungin latureittiluettelossa toki oli Aalikkokankaan reitistö, oliko peräti oli 200 km latuja, muttei niistä ole karttoja, eikä Google sitä luetteloa löytänyt. (Siellä oli muuten Ellinmaan kierros merkattu 1 km:n pituiseksi, ja se kuulostaa realistiselta.) Nämähän täytyy löytää! Pitää hankkia heti uusi latukartta. Jos ei joella viitsi hiihtää (ja kun ei pysty), niin autolla voi mennä toiselle puolelle ja kiertää tuon Haapalehdon lenkin. Riitta, joka asuu Ala-Haapalehdossa, oli tuon ladun löytänyt myös ja sanoi kierroksen olevan kymmenisen kilometriä. Tai voi hyvänä viikonloppuna tilata kyydin Auranmajalle ja hiihtää sieltä reilut 20 kilometriä kotiin, tilata sauna matkan varrelta.
Jee, aina sitä oppii jotain uutta!

Ja nyt on koossa minulla 224 kilometriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti