keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Latukartta - nix!

Kävin eilen keskustassa melkeinpä ihan sen takia, että saan tuoreen latukartan. Nouwei, se sama neljä vuotta vanha kartta oli vain olemassa. Kyllä tehdään kaiken maailman tekomericitytunturirakenteita pitkin kaupunkia, mutta kun täällä olisi hyviä murtsikkamaastoja paitsi paikallisille niin miksei hiihtolomalaisturisteillekin, mutta kun niistä ei saa tietoa edes kaivamalla - saati että niitä mainostettaisiin. Aamuradiossa tuli lähetys Iinatin ladulta: siellä on arkena 1700 hiihtäjää (tai hiihtokierrosta), viikonloppuisin tuplamäärä. Voisi tasoittaa muillekin laduille, kun niistä olisi tietoa. Iinattiin moni tulee autolla, ja meiltä on melkein sama, meneekö tois puol jokke vai Kaukovainiolle, jos kerran autolla lähtee. Uusi latu, jossa on vähemmän hiihtäjiä, on muuten hauskempi kuin satoja kertaa nuohottu Iinatti.

Kävin myös hiihtämässä, joen kautta noin kilometrin päässä Kiekon majalta, eli semmoiset 11 km tuli lisää. Kiekon majan latu oli vasta ajettu: menosuuntaan olin eka hiihtäjä neitseellisellä ladulla. Palatessa tosin hoksasin, että hiihdetympi ura luistaa paremmin, ja ehkä siksi ihmiset olivat hiihtäneet vasenta latua.

Tänään on 20 astetta pakkasta ja minulla kamalasti muuta puuhaa, niin en ehtisikään. Lähden iltapäivällä äidin luo vahtimaan sen leikkauksen jälkeistä yötä, ja otan hiihtokamppeet mukaan. Jos huomenna pääsisi lapsuusmaisemiin suihkimaan.

En toissapäivänä muistanut mainita, että näin pienlentokoneen lähtevän joen jäältä. Se oli semmoinen vesitaso, voi onko se talvella sitten jäätaso tai lumitaso?

Eilen yksi mies antoi minulle tietä jokiladulla ja jäi sitten porisemaan. Puhuttiin siitä asuntovaunukahvilasta, joka ennen oli jäällä, ja se kojun pitäjähän myös ajoi ladun aina joelle, kun säännöstelyn takia ei kaupunki enää sitä tee. Mutta kahvilan pitäjä kuoli jokunen vuosi sitten, joten nyt joen varressa on vain taidekahvila, joka on noin 200 metrin päässä sivuun ladulta. Menen minä vielä siellä käymään, mutta eilen en vielä ehtinyt.

258 kilometriä plakkarissa, ainakin.

PS. Otin selvää tuosta uudesta Kivikkokangas-Rannanperä-ladusta, jonka itse nimesin Aalinkankaan laduksi. Se uusi osuus on kuulemma 9 km, joten yhteensä viime sunnuntain kierros oli 14,2 km. Netistä löytyi kartta, joten voin nyt paikallistaa ladun ja piirtää omaan karttaani. Tuo 258 km pitää siis kutinsa, kun en noita parinsadan pätkiä nyt erikseen laske. Välillä menee yli, välillä jää alle.
Nyt pakkasta on enää 10 astetta, mutta taidan silti pitää lepopäivän. Ehkä käyn kävelemässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti